logo nou
emboscall

e-mail:

emboscall@emboscall.com

 

MONTSERRAT MAS

Montserrat Mas a la parada de "totfetamà", dedicada a la venda dels sabons, perfums i ungüents que ella mateixa elabora a partir de receptes tradicionals transmeses per tradició familiar.

Obres de
MONTSERRAT MAS
a emboscall

 

 

 

 

 

Les ales de la papallona

Col. El taller de teatre, 2

Les ales de la papallona

© Montserrat Mas
Primera edició: agost 2003
ISBN: 84-96253-10-4

 

 

 

 

 

 

Fàbrica de núvies

Col. El taller de teatre, 11

Portada: Eumogràfic

© Montserrat Mas
Primera edició impresa: setembre de 2008
ISBN: 978-84-92563-02-9

Alberto Tugues

 

 

Montserrat Mas (Vic, 1956) ha publicat i estrenat, entre d’altres obres, Cor (2000), Les ales de la papallona (2003), i Fàbrica de núvies (2008).

El seu univers dramàtic, que ja es presenta del tot madur a Cor, es va enriquint amb noves inflexions i matisos en les obres posteriors. Així, amb Les ales de la papallona continua la seva exploració de la part fosca de la naturalesa humana, una recerca que porta les seves heroïnes a enfrontar-se, després de la pèrdua de la ingenuïtat, amb la consciència de la mort, que es fa present a través de múltiples símbols carregats, també, d’un torbador rerefons eròtic. Malgrat el sentit tràgic, però, no hi manquen tocs d’humor i ironia, amb els quals l’autora es distancia de l’obra, que pren, així, una dimensió simbòlica.

Fàbrica de núvies aporta, en traslladar explícitament allò personal i singular al que és compartit per tot un grup humà, tant en el present com en la història, la dimensió de la crítica social, amb tot el compromís que implica.

En el teatre de Montserrat Mas hi ha un ús molt auster dels elements escènics i una depuració –gairebé sublimació– de l’acció. Aquest aparent minimalisme, però, té com a contrapunt un rerefons iconogràfic molt poderós que evoca, paradoxalment, el barroc. De la mateixa manera, la trama cada vegada més reduïda a l'essencial, feta d’el·lipsis i superposicions, es resol en moments d’un intens dramatisme que pot trasbalsar el receptor.