Pilar Cabot

Pilar Cabot

 

Pilar Cabot va contribuir a la consolidació d'emboscall en els inicis de l'editorial, amb la publicació de la plaqueta Setge (dins la sèrie "Les Actes del Mil·lenni") l'any 1998, i poc després (el 2000) amb el llibre que avui posem a disposició dels lectors en format digital obert: Vol ballar un tango amb mi, senyor Vivaldi?, amb pròleg de Pep Sala.

En aquest llibre, Pilar Cabot ens ofereix una mostra dels diversos temes que li interessen: l’amor, que és, sobretot, celebració joiosa i sensual d’un mateix i de l’altre; la captació de l’instant en què es produeix, ja sigui en la natura o en l’interior de la poeta, un efecte remarcable per la seva bellesa o singularitat; l’alliberament, gràcies a la reflexió sobre la pròpia experiència, dels molts prejudicis (derivats de la religió i el sexe, sobretot) que coarten la llibertat de les persones; la descripció subjectiva del procés de l’escriptura com a acte d’autoafirmació vital i literària... Però, per damunt d’aquesta diversitat d’interessos temàtics, hi ha la presència constant de la música, la qual actua com un catalitzador que relliga els poemes en una unitat que es caracteritza pel to joiós, per la musicalitat sempre canviant del vers i per la precisió en l’ús d’imatges i paraules.

Podeu llegir el llibre Vol ballar un tango amb mi, senyor Vivaldi? on-line com a PDF, o descarregar-vos l'EPUB (per més informació sobre la gestió d'aquest tipus d'arxiu, seguiu l'enllaç e-llibres).

Posteriorment (l'any 2003) va publicar a emboscall Que hi ha algú?, traducció del llibre de la poeta argentina Maria Isabel Pazos ¿Hay alguien ahí?

Bressol (portada)

El taller de poesia, 23

Bressol (contraportada)

El taller de poesia, 87

Portades dels llibres Vol ballar un tango amb mi, senyor Vivaldi i Que hi ha algú?

 

 

logo emboscall fons color
emboscall

e-mail:

emboscall@emboscall.com

Inici
Llibres en pdf
e-llibres
bloc
facebook
autors