.

Ramon Escaler

Distribueix:

Nordest

Obra
de Ramon Escaler

a emboscall

     
  Quatre monòlegs i un quadro dramàtic  
 

Quatre monòlegs i un quadro dramàtic
Introducció de Jesús Aumatell

Col. Menes, 2

© de la introducció: Jesús Aumatell
ISBN: 978-84-16304-25-7
Primera edició: març de 2016

112 pàgs. - 20,5 x 14,5 cm- 8€

 
     

Ramon Escaler

Ramon Escaler i Ullastre (Torelló, 1862 – Sant Gervasi de Cassoles, Barcelona, 1893) va ser pintor i escriptor, però va destacar sobretot com a il·lustrador, àmbit en què es professionalitzà. Es va establir de jove a Barcelona, on el seu germà gran, Benet, sastre de professió, havia obert botiga. Abans dels 20 anys ja s'havia fet un nom com a il·lustrador, i al llarg de la seva curta vida va arribar a dirigir la part artística d’algunes de les publicacions en què col·laborà: La Tomasa, Barcelona cómica i La semana cómica. Va recopilar àmplies mostres del seu treball gràfic, molt diversificat, en volums com Fullaraca (1886[?]) i Hojarasca: Álbum de dibujos (1892), entre d’altres. 

Si bé la seva obra literària no té la dimensió de la gràfica, ni per quantitat, qualitat o diveversitat, sí que té valor històric, i interessa el lector actual perquè reflecteix dinàmicament alguns dels canvis d'una societat immersa en un vertiginós procés de modernització.

Referències: Bloc de Fernando Alcolea - Enciclopèdia Catalana

 

Fotografia de Ramon Escaler publicada el juliol de 1893 a la revista Pluma y Lápiz (on havia col·laborat) amb motiu del seu recent traspàs.

 

 

logo emboscall fons color
emboscall
edicions feréstegues

e-mail:
emboscall@hotmail.com

tel.: 669 64 59 58