logo emboscall
emboscall
edicions feréstegues
de literatures lliures

e-mail:
emboscall@hotmail.com

tel.: 669 64 59 58

NovetatCabíria
Anna Maria Alcántara Buguñá, Com la veu

Clics fotogràfics

Clics fotogràfics

Col. Mnemosine, 59

© Andreu Clapés Flaqué
ISBN: 978-84-16304-42-4
Primera edició: març de 2017

164 p. - 20,5 x 14,5 cm - PVP: 10€

 

 

 

 

 

 

NovetatAl·legorismes profans
Carme Pagès
,
Al·legorismes profans

 

 

 

 

Distribueix a llibreries: Nordest

Punts de venda directa (amb moneda social): ecoxarxa el Poblet; ecoxarxa del Poblenou

Venda de llibres en format electrònic a la plataforma LEKTU

 

 

 

Clics fotogràfics, d'Andreu Clapés

Després de Flaixos fotogràfics (emboscall, 2014), Andreu Clapés i Flaqué (Sabadell, 1944) continua i amplia amb el llibre que teniu a les mans les seves reflexions a l’entorn de l’art fotogràfic. Ofereix, al llarg dels quaranta capítols de l’obra, una visió panoràmica de la situació de la fotografia en l’època actual, en què es veu sotmesa –com totes les altres arts– als canvis derivats del nou paradigma tecnològic. Així, Clapés analitza des dels aspectes tècnics fins a les implicacions ètiques i estètiques d’un art relativament jove, obligat a madurar per fer front als reptes dels nostres temps. I ho fa sense deixar de banda tot allò que té a veure amb la pràctica quotidiana de la fotografia, la qual reposa sobre la base d’un ofici –cosa que l’autor no oblida–.

 

Hi ha fotògrafs que ho són per definició. Se senten en tot moment fotògrafs. Pensen i viuen per la fotografia, i no em refereixo com a professió, malgrat que no ho exclogui. El seu món és la fotografia i això ocupa el seu cap, el seu pensament, el seu fer diari, encara que puguin estar ocupats en altres coses o en altres obligacions.

La percepció del món i de les persones és a través de l’objectiu d’una càmera. És com si en lloc d’ulls hi tinguessin una lent, un visor, un clic. Miren, observen, fiten, busquen sense parar el que pot ser la fotografia, la seva fotografia, la fotografia de la seva vida.

© Andreu Clapés

Colocar aquí el contenido para class "Estilo40" id "apDiv"