logo emboscall fons color
emboscall

e-mail:

emboscall@hotmail.com

tel.: 669 64 59 58

 

 

 

 

 

 

Inici
Llibres en pdf
Textos sobre l'editorial
e-llibres
bloc
facebook
autors
emboscall al YouTube
Reactivació d'emboscall

 


 

La miniatura, de Carme Bayot

La miniatura

La Pilarica, una noia aragonesa sense experiència ni formació, esdevé, per un atzar de la vida, serventa a la casa d’un dels personatges més singulars i alhora emblemàtics de la postguerra espanyola: Julio Muñoz Ramonet. Al cap dels anys, aquesta dona, que ha aconseguit ser mestra d’escola gràcies al seu esforç per superar-se, rememora l’època en què va estar al servei del magnat, fent-nos partícips d’unes vivències que ella mateixa contrasta amb la informació obtinguda a través d’un treball de documentació posterior.


Tan sinistre com enlluernador, amoral i manipulador, Muñoz Ramonet va deixar al seu darrere una estela delictiva perfectament documentada per testimonis versemblants, i també se’l vincula amb algunes anècdotes que la imaginació popular ha convertit en llegendes. En aquest llibre, Carme Bayot barreja tots aquests elements, reals i imaginaris, per retratar un personatge que és part de la història del país. L’autora, però, no es limita a donar-nos-en una visió unidimen-sional, sinó que crea un altre personatge que li permet articular una trama original i que, per contrast, projecta sentit ètic al relat, alhora que en subratlla la dimensió històrica.


Carme Bayot ha publicat diversos llibres, entre els quals dos volums de narracions –Contes petits per a gent gran (2008) i 9 Nous contes petits (2014)– i les dues novel·les breus aplegades al volum Dos relats europeus (2014).

La miniatura

Col. Moment Angular, 103

© Carme Bayot Puig
ISBN: 978-84-16035-06-6
Primera edició: juliol de 2015

110 pàgs. - 20,5 x 14,5 cm - PVP 10 €

 


 

 

Distribueix:

Nordest