logo emboscall fons color
emboscall

e-mail:

emboscall@emboscall.com

 

Novetat editorial: Sang de violí a la teulada, d'Albert Tugues

Sang de violí a la teulada

Col. El taller de poesia, 200

© Alberto Tugues
Primera edició impresa: 1979 (Conservatori de les Arts del Llibre)

Edició emboscall: abril de 2014 - Dipòsit Legal: B 10705-2014 - ISBN: 978-84-92563-57-9 - 48 p. PVP: 6 €

Vegeu mostra digital en PDF.

Conegut per la seva obra narrativa, escrita en castellà, amb títols com Guía urbana de perplejos o El espía del ramo marchito, Albert Tugues presenta ara la reedició d’una de les primeres obres que va publicar, aquest recull poètic, suggestivament anomenat Sang de violí a la teulada.

Malgrat haver guanyat un premi literari, aquesta obra es podria considerar una fita anecdòtica dins la trajectòria literària de Tugues, tant pel gènere com per la llengua. Però res més lluny de la realitat, ja que, com tots els textos de l’autor, aquest recull poètic oscil·la entre la poesia i la prosa, i tot i que tendeix a la narrativitat, el discurs descriptiu no prescindeix d’estratègies poètiques a tots nivells, des de la dicció cadenciosa, fins al lirisme oníric de les imatges amb què trenca estampes costumistes.

I, encara que finalment hagi optat per la llengua espanyola com a eina d’expressió (cosa perfectament legítima i inapel·lable), tot l’imaginari d’Abert Tugues arrela en la realitat que ha viscut des que va néixer: la dels nuclis antics de Barcelona (els barris Gòtic i del Raval, sobretot). És tracta d’un món essencialment català, que, nodrit amb innumerables aportacions culturals d’arreu, ateny la universalitat a través de l’art literari de Tugues.

Ens complau, doncs, oferir al lector aquesta nova edició, ara en format digital obert, de Sang de violí a la teulada, una obra poètica valuosa, inserida dins una trajectòria admirable.

 

 

 

Llibres en pdf
e-llibres
bloc
facebook
autors
Reactivació d'emboscall
emboscall al YouTube